Nytårsmenu 2019

LANDKØKKENET.DK

- Smagfuld og farverig mad af økologiske råvarer


ØKOLOGISK NYTÅRSMENU 2019


UDSOLGT, tak for den overvældende interesse:)







Forret F                             Mellemret M                  Hovedret H                      Dessert D

                                                                                    


1 eller 2 er antal personer.

     

NYTÅRSMENU 2019 Vejledning


Forretten:


Lun brødene i ovnen ca. 5 min. v. 150°


De 3 forretter placeres med lige stor afstand fra hinanden langs kanten på tallerkenen.


- Terrinen lægges på. Ret evt. ørredrognen så den ligger i midten af kammuslingen


- Den rimmede torsk lægges med rødbeden under. Lav et lille æg af kaperscremen og top
  med peberrodsfrit


- Lav en ring af jordskokpuréen, læg vildlaksen på og top med tørret palmekål


Mellemretten


- Bisquen koges op. Blend med stavblender og tilsæt evt. lidt koldt smør i tern samt et skvæt
  cognac.


- Porre og selleri lunes i en gryde med lidt smør samt en smule vand eller hvidvin. Tilsæt
  forsigtigt jomfruhummerne lige før servering.


-Sellerien med porre ovenpå lægges i midten af tallerkenen. Bisquen hældes rundt om og       jomfruhummerne på toppen.


Hovedretten:


Vær opmærksom på at vente til ovnen har opnået rette temperatur, samt forlængede tilberedningstider hvis den bliver fyldt op med kolde eller mange råvarer.


- Forvarm ovnen til 175˚C på varmluft. Tag kød, kartofler og grønt ind i køkkenet så det ka få
  stuetemperatur.


Fjern lågene fra emballagen.


- Sæt kartoflen ind ca. 30 min., grønsagerne 15 min.


- Oksefilet: krydres med salt og peber og steges ca. 12 min. i ovnen og lad trække lige så
  længe.


- Saucen koges op, pisk evt. lidt koldt smør i tern i.


Anretning:


- Kødet skæres i skiver på tværs af kødfibrene og anrettes på (lune) tallerkener delvist
  ovenpå  grønsagerne


- Kartoflen sættes ved siden af kød og grønsager med afstand


- Saucen og svampene fordeles rundt om kødet drys med tranebærrene


-Salaten sættes overfor kødet prøv at få den til at komme lidt op i højden og dryp med
 vinaigretten.


Desserten:


- Mazarinen lunes ca. 5 min. i ovnen v. 150º


- Tegn et mønster med æblesaucen på tallerkenen og sæt mazarinen ved siden af


- Tuilles-kurven sættes med ganachen i midten


- Plastik ringen fjernes fra parfaiten og drys med pistacie nougat rundt om


- De 3 desserter sættes med lige afstand på tallerkenen


Børnemenuen følger denne vejledning.


Velbekomme og rigtig godt nytår fra Jacob, Irene og Co




Forret 3 slags fisk


Kammusling bagt i souffléfars med savojkål og ørredrogn


Rimmet torsk med sort sennep, syltede beder, peberrod og kaperscreme


Varmrøget vildlaks, jordskokpuré og sprød palmekål


72 timers koldhævede surdejsstykker af Hallandshvede samt smør


Mellemret


Cremet hummerbisque med saltbagt selleri, vinterporre og jomfruhummer


Hovedret


Langtidsstegt oksefilet af Dansk kødkvæg med råsyltede tranebær


Gratineret kartoffel bagt i pres med timiansmør


Portvinssauce med kraftig oksefond og sort trompetsvamp


Ristede rødder med nigellafrø og honning fra vores bigård


Grønkålssalat med blodappelsin, hasselnødder og vinaigrette

 

Dessert 3 anretninger


Limeparfait(is) på marengs med karamelliseret pistacie og syrlig limecreme


Filippa æblemazarin med æblesauce bagt i træbåd


Blodappelsin ganache af 70 % Peru chokolade i pistacie tuilles   

                             

Pris pr. person kr. 475,-


Menuen kan serveres som 8 mindre og større retter i nævnte rækkefølge hvis i har god tid.


Vegetarisk alternativ til kødet, vælg en slags:

  •  Landkøkkenets nøddepostej med jordnøddesauce (vegetarisk)
  •  Ristet svampe/nødde-tofu med blomkålsdip (vegansk)

Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde alternativer til fiskeretterne.


Børnemenu


Forret


Varmrøget vildlaks, jordskokpuré og sprød palmekål samt brød


Mellemret


Cremet tomatsuppe med cruton og persilleolie


Hovedret


Langtidsstegt oksefilet af Dansk kødkvæg med råsyltede tranebær


Gratineret kartoffelmos bagt i træform


Brun sauce


Råkostsalat med gulerod, æble og citron


Dessert


Limeparfait(is)på marengs med karamelliseret pistacie og syrlig limecreme


Pris pr. barn kr. 175,-


TILVALG

- der vil være smagsprøver og salg på dagen så længe lager haves.

Salte snacks, 3 slags kr. 35,-
Kransekage ca. 50 g kr. 35,-


Bobler hvid eller rosé
Villa Teresa Prosecco WWF  75 cl. 11%  (Glera) Italien kr. 105,-/fl.


Hvidvin
Régismont Coteaux d'Ensèrune 2015 75 cl. 13 % (Chardonnay/Viognier) Frankrig kr. 80,-/fl.


Rødvine 
Casa Los Frailes WWF 2015  75 cl. 13,5 % (Monastrell) Spanien kr. 80,-/ fl.

Villa Teresa Il Conterosso 2012 75 cl. 13 % (Cabernet/Merlot) kr. 125,-/fl. 


Dessertvin
Casa Los Frailes After 3 ~ Late Harvest 2011 50 cl. 15 % (Monastrell) Spanien kr. 125,-/fl.



Mindste bestilling er 2 personer.


Udførlig vejledning medfølger, billeder af anretningerne kommer her på siden.


Bestillinger modtages til og med d. 28. december, eller til vi har udsolgt.


Menuerne skal afhentes i køkkenet d. 31/12 mellem kl. 12 og 15.


Bestil på: post@landkoekkenet.dk

Oplys: navn, adresse, tlf. nr. samt antal.


Uafhentede kuverter bliver faktureret til fuld pris.

Betaling kan ske kontant eller på mobilepay ved afhentning, samt bankoverførsel til kontonummer i Merkur bank: 8401 42 23 493 senest d. 28. december.


Velbekomme Jacob og Irene